1,5łyżeczkiczerwonego barwnika(ja użyłam barwnika w żelu firmy Wilton, można też użyć barwnika w proszku- wtedy używa się go mniej, a przed dodaniem do ciasta trzeba dodać do niego odrobiny wody, albo mleka)
Rozpuść razem masło i czekoladę - możesz to zrobić w kąpieli wodnej, albo podgrzewając około 1 minutę w mikrofalówce, dokładnie wymieszaj, aby ładnie się połączyły, odstaw do przestudzenia.
Zmiksuj razem jaja, cukier, wanilię i barwnik. Dodaj czekoladę i wymieszaj dokładnie.
Dodaj mąkę i sól i zmiksuj razem. Masę wylej do przygotowanej blaszki.
Połącz razem twaróg, cukier, jajko i wanilię. Rozłóż masę na warstwie czekoladowej i delikatnie przemieszaj końcówką noża tworząc wzorki.
Piecz około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Notatki
Ciasto możesz oczywiście upiec również bez użycia barwnika :)