Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Muffinki bananowo-kokosowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na bardzo szybkie i proste babeczki bananowe z wiórkami kokosowymi, które zrobicie nawet bez użycia miksera.
4.50
z
12
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
Czas całkowity
35
minut
minut
Danie
Babeczki
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Kalorie
202
kcal
Składniki
składniki na babeczki kokosowo-bananowe
250
g
mąki pszennej
((1 2/3 szklanki))
50
g
cukru
((1/4 szklanki) )
50
g
cukru trzcinowego
((1/4 szklanki) )
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
1
szczypta
soli
80
g
wiórek kokosowych
((1 szklanka) )
90
g
rodzynek
((1/2 szklanki) - można nie dawać)
2
banany
(dojałe - moje po obraniu miały 220 g)
1
jajko
( rozmiar L)
180
ml
mleka
Instrukcja
Jak zrobić muffinki bananowo-kokosowe krok po kroku
Piekarnik rozgrzać do 190 º C (tryb góra-dół).
Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać rodzynki - zamieszać.
250 g mąki pszennej,
50 g cukru,
50 g cukru trzcinowego,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szczypta soli,
80 g wiórek kokosowych,
90 g rodzynek
Jajko rozbełtać z mlekiem, dodać jeden rozgnieciony widelcem banan.
1 jajko,
180 ml mleka,
2 banany
Dodać do suchych składników i lekko wymieszać - tylko do połączenia się składników.
Ciasto nałożyć do foremek na babeczki.
Drugiego banana pokroić w grube plastry, na wierzchu każdej muffinki ułożyć po plasterku i lekko docisnąć.
Muffinki piec około 25 minut, aż będą ładnie rumiane.
Dla lubiących chrupiące wierzchy - muffiny można dodatkowo posypać mieszanką wiórków, odrobiny brązowego cukru, cynamonu i łyżki roztopionego masła.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
202
kcal
Weglowodany:
33
g
Białko:
4
g
Tłuszcz:
6
g
Słowa kluczowe
babeczki kokosowe, babeczki z bananami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!