2-3łyżkicukrualbo erytrolu, ksylitolu - lub do smaku
Instrukcja
Zmiksuj razem masło, masło orzechowe i cukier (ja go dałam mało, bo dodawałam słodką mleczną czekoladę i moje masło orzechowe też jest z białą czekoladą i jest słodkie).
100 g masła, 100 g masła orzechowego, 2-3 łyżki cukru
Dodaj jajka i porcjami mąkę z sodą - miksuj na niskich obrotach.
2 jajka, 300 g mąki, 1 łyżeczka sody
Dodaj do ciasta posiekaną czekoladę i posiekane orzechy - wymieszaj.
100 g czekolady, 100 g orzechów
Nabieraj łyżką porcje ciasta i tocz z nich kulki wielkości piłeczki do ping ponga.
Ciastka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszcz dłonią.
Piecz w 170 stopniach (tryb termoobieg) przez mniej więcej 15 minut - aż będą rumiane.
Po upieczeniu ostudź.
Notatki
Jeśli używasz gorzką czekoladę, to możesz dodać więcej cukru.Możesz wykorzystać również masło orzechowe z kawałkami orzechów - będzie więcej chrupania :)