Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Tosty francuskie jak gofry przepis
Wypieki Beaty
Przepis na bardzo proste i szybkie tosty francuskie idealne na śniadanie.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
5
minut
minut
Czas wykonania
5
minut
minut
Czas całkowity
10
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia francuska
,
Kuchnia polska
Porcje
2
Kalorie
232
kcal
Składniki
składniki na tosty francuskie z cynamonem
4
kromki
bułki drożdżowej
(lub chleba tostowego)
1
jajko
(rozmiar L)
40
ml
mleka
(mniej więcej )
1
łyżeczka
erytrolu
(lub cukru - opocjonalnie)
1
szczypta
cynamonu
(opcjonalnie)
kilka
łyżeczek
Forest Fruits in Jelly
(od Allnutrition - do podania)
Instrukcja
Jak zrobić tosty francuskie w gofrownicy
Jajko roztrzep widelcem razem z mlekiem, cynamonem i erytrolem lub cukrem.
1 jajko,
40 ml mleka,
1 łyżeczka erytrolu,
1 szczypta cynamonu
Bułkę drożdżową (albo chałkę) pokrój na 4 plastry o grubości około 1 cm (możesz też użyć chleb tostowy).
4 kromki bułki drożdżowej
Zamocz kromki w jajku z mlekiem - z obu stron i włóż do rozgrzanej gofrownicy.
Podgrzej przez około 2-3 minuty - do zrumienienia.
Podaj z frużeliną owocową albo swoimi ulubionymi dodatkami.
kilka łyżeczek Forest Fruits in Jelly
Jeśli nie masz gofrownicy, to usmaż tosty na patelni delikatnie posmarowanej tłuszczem - smaż z obu stron na rumiano.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
232
kcal
Weglowodany:
31
g
Białko:
7
g
Tłuszcz:
9
g
Słowa kluczowe
tosty francuskie, tosty z mlekiem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!