Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Tosty francuskie jak gofry
Wypieki Beaty
Przepis na bardzo proste i szybkie tosty francuskie idealne na śniadanie.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
5
minut
Czas wykonania
5
minut
Czas całkowity
10
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia francuska
,
Kuchnia polska
Porcje
2
Kalorie
232
kcal
Składniki
4
kromki
bułki drożdżowej
lub chleba tostowego
1
jajko
rozmiar L
40
ml
mleka
mniej więcej
1
łyżeczka
erytrolu
lub cukru - opocjonalnie
1
szczypta
cynamonu
opcjonalnie
kilka
łyżeczek
Forest Fruits in Jelly
od Allnutrition - do podania
Instrukcja
Jajko roztrzep widelcem razem z mlekiem, cynamonem i erytrolem lub cukrem.
Bułkę drożdżową (albo chałkę) pokrój na 4 plastry o grubości około 1 cm (możesz też użyć chleb tostowy).
Zamocz kromki w jajku z mlekiem - z obu stron i włóż do rozgrzanej gofrownicy.
Podgrzej przez około 2-3 minuty - do zrumienienia.
Podaj z frużeliną owocową albo swoimi ulubionymi dodatkami.
Jeśli nie masz gofrownicy, to usmaż tosty na patelni delikatnie posmarowanej tłuszczem - smaż z obu stron na rumiano.
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
232
kcal
Weglowodany:
31
g
Białko:
7
g
Tłuszcz:
9
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!