Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka z pieczonymi jabłkami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę z pieczonymi jabłkami i orzechami.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
35
minuty
minut
Rodzaj
Sałatka
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
Kalorie
247
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na sałatkę z jabłkiem
1
jabłko
(- duże (moje miało ponad 200 g))
1
łyżka
cukru trzcinowego
0,5
łyżki
masła
(rozpuszczonego)
1
łyżka
orzechów
((10 g) posiekanych - użyłam laskowe)
ok 150
g
sałaty
1
łyżka
żurawiny
(suszonej )
składniki na dressing do sałatki
2
łyżki
oleju
1
łyżeczka
miodu
kilka
kropel
octu jabłkowego
sól i pieprz
( do smaku)
Instrukcja
Jak zrobić sałatkę z jabłkami
Jabłko przekrój na ćwiartki lub na ósemki - usuń gniazdo nasienne.
1 jabłko
Ułóż je w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce, posyp cukrem trzcinowym i posiekanymi orzechami, skrop rozpuszczonym masłem.
1 łyżka cukru trzcinowego,
0,5 łyżki masła,
1 łyżka orzechów
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 15-20 minut - aż będą miękkie.
Po upieczeniu odstaw na chwilę do przestudzenia.
Na talerzach ułóż posiekaną sałatę, posyp żurawiną, ułóż kawałki jabłek i posyp orzechami, które spadły na blachę.
ok 150 g sałaty,
1 łyżka żurawiny
Wymieszaj składniki dressingu i polej nim sałatkę.
2 łyżki oleju,
1 łyżeczka miodu,
kilka kropel octu jabłkowego,
sól i pieprz
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
247
kcal
Weglowodany:
28
g
Białko:
2
g
Tłuszcz:
15
g
Błonnik:
3.5
g
Słowo kluczowe
sałatka z jabłkiem, sałatka z orzechami
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!