Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Uwagi
Mniejszy
Normalny
Większy
Sernik z sosem malinowym przepis
Wypieki Beaty
Przepis na kremowy sernik nowojorski z sosem malinowym.
4.31
z
39
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
30
minuty
minut
Czas gotowania
1
godzina
godzinę
30
minuty
minut
Łączny czas
2
godziny
godzin
Rodzaj
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
20
Wyposażenie
Przepis na formę o wielkości około 26 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na sernik bez spodu
1
kilogram
twarogu
( na serniki (dobrego, tłustego - polecam Piątnicę))
300
ml
śmietany 18%
5
jajek
(rozmiar L)
230
g
cukru
(- trochę ponad szklanka)
1
łyżka
mąki pszennej
60
ml
soku z cytryny
składniki na sos malinowy:
250
g
malin
2
łyżki
cukru
1
łyżka
wody
Instrukcja
Jak zrobić kremowy sernik z sosem malinowym
Piekarnik nagrzej do 170 stopni (góra/dół) - pod kratkę do pieczenia wstaw naczynie z gorącą wodą.
Ser zmiksuj ze śmietaną, cukrem i sokiem z cytryny.
1 kilogram twarogu,
300 ml śmietany 18%,
230 g cukru,
60 ml soku z cytryny
Dodawaj po jednym jajku i energicznie mieszaj.
5 jajek
Na koniec dodaj mąkę i miksuj jeszcze przez około 2 minuty.
1 łyżka mąki pszennej
Masę przelej na przygotowany spód i piecz około 80-90 minut.
Po upieczeniu uchyl lekko drzwiczki piekarnika, ale sernik zostaw jeszcze w środku, aż do ostygnięcia.
Sernik najlepiej włóż na noc do lodówki.
Maliny przełóż do garnuszka (możesz użyć mrożone maliny), dodaj cukier i wodę.
250 g malin,
2 łyżki cukru,
1 łyżka wody
Gotuj owoce aż do miękkości.
Potem przetrzyj mus przez gęste sitko, aby pozbyć się pestek.
Sos wyłóż na sernik i udekoruj świeżymi owocami.
Uwagi
Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
aksamitny sernik, sernik nowojorski, sernik z malinami
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!