Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Sorbet z czarnej porzeczki przepis
Wypieki Beaty
Przepis na wegańskie lody porzeczkowe z czarnej porzeczki.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
6
godziny
godzin
Łączny czas
6
godziny
godzin
10
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
1
litr
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na sorbet z czarnej porzeczki
800
g
czarnej porzeczki
(przebranej )
1
szklanka
cukru
(- 200 g (jeśli lubicie słodkie lody, to można dać więcej))
sok
( wyciśnięty z jednej cytryny)
1
kieliszek
wódki
(- ewentualnie (zapobiega ona tworzeniu kryształków wody w lodach))
Instrukcja
Jak zrobić sorbet z czarnej porzeczki
Porzeczki zmiksuj z cukrem i sokiem z cytryny.
800 g czarnej porzeczki,
1 szklanka cukru,
sok
Dodaj wódkę i wymieszaj.
1 kieliszek wódki
Przełóż masę do pojemniczka i schowaj do zamrażarki na kilka godzin - a najlepiej na noc.
Lody mocno się zamrażają, więc wyjmij je trochę wcześniej przed podaniem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
lody porzeczkowe, lody z porzeczek
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!