Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Sorbet z czarnej porzeczki przepis
Wypieki Beaty
Przepis na wegańskie lody porzeczkowe z czarnej porzeczki.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
6
hours
godz
Czas całkowity
6
hours
godz
10
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
1
litr
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na sorbet z czarnej porzeczki
800
g
czarnej porzeczki
(przebranej )
1
szklanka
cukru
(- 200 g (jeśli lubicie słodkie lody, to można dać więcej))
sok
( wyciśnięty z jednej cytryny)
1
kieliszek
wódki
(- ewentualnie (zapobiega ona tworzeniu kryształków wody w lodach))
Instrukcja
Jak zrobić sorbet z czarnej porzeczki
Porzeczki zmiksuj z cukrem i sokiem z cytryny.
800 g czarnej porzeczki,
1 szklanka cukru,
sok
Dodaj wódkę i wymieszaj.
1 kieliszek wódki
Przełóż masę do pojemniczka i schowaj do zamrażarki na kilka godzin - a najlepiej na noc.
Lody mocno się zamrażają, więc wyjmij je trochę wcześniej przed podaniem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
lody porzeczkowe, lody z porzeczek
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!