Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Trifle z amaretti przepis
Wypieki Beaty
Przepis na prosty deser z ciasteczkami migdałowymi, kawą i mascarpone.
5
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Łączny czas
10
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia włoska
Porcje
4
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na deser trifle z ciasteczkami amaretti
250
g
serka mascarpone
80
g
cukru pudru
(lub do smaku)
około 6-8
ciasteczek amaretti
(plus do dekoracji)
0,5
szklanki
kawy
(mocnej - możesz dodać do niej trochę amaretto i cukru:))
Instrukcja
Jak zrobić deser trifle z amaretti i kawą
Ciasteczka pokrusz i zalej kawą.
około 6-8 ciasteczek amaretti,
0,5 szklanki kawy
Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem.
250 g serka mascarpone,
80 g cukru pudru
Na dno czterech niedużych pucharków nałóż trochę namoczonych ciasteczek.
Nałóż na nie trochę kremu.
Powtórz warstwy z ciasteczek i kremu.
Deser możesz podać od razu, albo schłodzić w lodówce.
Przed podaniem na wierzchu ułóż całe lub lekko pokruszone ciasteczka amaretii.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
deser w pucharkach, deser z kawą, włoski deser
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!