Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Wegańskie lody truskawkowo-kokosowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na wegańskie lody truskawkowe z mleczkiem kokosowym.
3
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
6
hours
godz
Czas całkowity
6
hours
godz
10
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
litr
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na wegańskie lody truskawkowo-kokosowe
1
kg
truskawek
1
puszka
mleka kokosowego
( 400 ml)
120
ml
likieru kokosowego
(- opcjonalnie - zamiast części mleka kokosowego )
cukier
(do smaku)
Instrukcja
Jak zrobić wegańskie lody truskawkowe
Truskawki umyj i usuń szypułki.
1 kg truskawek
Owoce zmiksuj blenderem, dodaj mleko kokosowe i likier (jeśli chcesz) - zmiksuj razem.
1 puszka mleka kokosowego,
120 ml likieru kokosowego
Posłodź do smaku cukrem.
cukier
Przełóż masę do maszyny do lodów i mieszaj aż masa zgęstnieje.
Jeśli nie używasz maszynki, to przelej masę do pojemnika i schowaj do zamrażarki.
Co około pół godziny przemieszaj masę widelcem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
lody truskawkowe dla wegan, wegańskie lody truskawkowe
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!