Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegańskie lody truskawkowo-kokosowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na wegańskie lody truskawkowe z mleczkiem kokosowym.
3
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
6
godziny
godzin
Łączny czas
6
godziny
godzin
10
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
litr
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na wegańskie lody truskawkowo-kokosowe
1
kg
truskawek
1
puszka
mleka kokosowego
( 400 ml)
120
ml
likieru kokosowego
(- opcjonalnie - zamiast części mleka kokosowego )
cukier
(do smaku)
Instrukcja
Jak zrobić wegańskie lody truskawkowe
Truskawki umyj i usuń szypułki.
1 kg truskawek
Owoce zmiksuj blenderem, dodaj mleko kokosowe i likier (jeśli chcesz) - zmiksuj razem.
1 puszka mleka kokosowego,
120 ml likieru kokosowego
Posłodź do smaku cukrem.
cukier
Przełóż masę do maszyny do lodów i mieszaj aż masa zgęstnieje.
Jeśli nie używasz maszynki, to przelej masę do pojemnika i schowaj do zamrażarki.
Co około pół godziny przemieszaj masę widelcem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
lody truskawkowe dla wegan, wegańskie lody truskawkowe
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!