Lody truskawkowo-kokosowe

 

lody truskawkowo-kokosowe

 

Zapraszam na lody truskawkowo-kokosowe – bardzo proste, lekkie i wegańskie.

Jeśli nie słodzicie, to potrzebujecie tylko dwóch składników (w wersji podstawowej) – potrzebne będą truskawki i mleczko kokosowe z puszki.

Ja dodałam jeszcze odrobinę cukru oraz kokosowy likier (w typie Malibu) :D

Nie obawiajcie się tego likieru, na pewno od niego nie „zakręci się” Wam w głowach ;)

Lody w typie są bardziej sorbetowe, mocno owocowe i lekkie – dla mnie przepyszne :)

Możecie je przyrządzić w maszynce do lodów, albo bez.

Przy dłuższym leżeniu w zamrażarce lody są jak kamień, więc przed spożyciem dobrze jest je wyjąć z pół godziny wcześniej z zamrażarki, aby lekko odtajały :)

Zapraszam również na lody na piwie albo na lody o smaku solonego karmelu :)

 

lody truskawkowo-kokosowe

 

lody truskawkowo-kokosowe

 

lody truskawkowo-kokosowe 4

 

lody truskawkowo-kokosowe 7

 

lody truskawkowo-kokosowe 9

 

Lody truskawkowo-kokosowe

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Truskawki umyj i usuń szypułki.
  • Owoce zmiksuj blenderem, dodaj mleko kokosowe i likier (jeśli chcesz) - zmiksuj razem.
  • Posłodź do smaku cukrem.
  • Przełóż masę do maszyny do lodów i mieszaj aż masa zgęstnieje.
  • Jeśli nie używasz maszynki, to przelej masę do pojemnika i schowaj do zamrażarki.
  • Co około pół godziny przemieszaj masę widelcem.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

 

lody truskawkowo-kokosowe 5