Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegańskie muffinki z jagodami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne wegańskie babeczki z jagodami albo innymi owocami.
4.53
z
17
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
25
minuty
minut
Łączny czas
40
minuty
minut
Rodzaj
Babeczki
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
14
Kalorie
200
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na wegańskie muffinki z jagodami
300
g
mąki pszennej
((2 szklanki) )
2,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
150
g
cukru trzcinowego
((3/4 szklanki) )
1
szklanka
mleka roślinnego
(- 250 ml - użyłam mleko kokosowe)
1/3
szklanki
oleju
(- 80 ml - może też być olej kokosowy)
1,5
szklanki
owoców
(- u mnie jagody)
Instrukcja
Jak zrobić wegańskie muffinki z jagodami
W jednej misce zmieszaj razem mąkę z proszkiem do pieczenia.
300 g mąki pszennej,
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
W drugiej misce zmieszaj cukier, olej i mleko.
150 g cukru trzcinowego,
1/3 szklanki oleju,
1 szklanka mleka roślinnego
Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj.
Wsyp owoce i delikatnie przemieszaj.
1,5 szklanki owoców
Nałóż ciasto do foremek na babeczki.
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 25-30 minut - do suchego patyczka.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
200
kcal
Weglowodany:
26
g
Białko:
3
g
Tłuszcz:
9
g
Słowo kluczowe
babeczki dla wegan, ciasta wegańskie, wegańskie babeczki
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!