Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Wegańskie muffinki z jagodami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne wegańskie babeczki z jagodami albo innymi owocami.
4.53
z
17
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
Czas całkowity
40
minut
minut
Danie
Babeczki
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
14
Kalorie
200
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na wegańskie muffinki z jagodami
300
g
mąki pszennej
((2 szklanki) )
2,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
150
g
cukru trzcinowego
((3/4 szklanki) )
1
szklanka
mleka roślinnego
(- 250 ml - użyłam mleko kokosowe)
1/3
szklanki
oleju
(- 80 ml - może też być olej kokosowy)
1,5
szklanki
owoców
(- u mnie jagody)
Instrukcja
Jak zrobić wegańskie muffinki z jagodami
W jednej misce zmieszaj razem mąkę z proszkiem do pieczenia.
300 g mąki pszennej,
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
W drugiej misce zmieszaj cukier, olej i mleko.
150 g cukru trzcinowego,
1/3 szklanki oleju,
1 szklanka mleka roślinnego
Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj.
Wsyp owoce i delikatnie przemieszaj.
1,5 szklanki owoców
Nałóż ciasto do foremek na babeczki.
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 25-30 minut - do suchego patyczka.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Calories:
200
kcal
Weglowodany:
26
g
Protein:
3
g
Tłuszcz:
9
g
Słowa kluczowe
babeczki dla wegan, ciasta wegańskie, wegańskie babeczki
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!