Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Proste babeczki brzoskwiniowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i proste babeczki z dżemem brzoskwiniowym.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
Czas całkowity
45
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
15
Kalorie
146
kcal
Składniki
składniki na babeczki brzoskwiniowe z dżemem
225
g
mąki pszennej
((1,5 szklanki) )
1,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
50
g
cukru
((pół szklanki) )
90
g
oleju kokosowego
( - lekko podgrzanego aby był płynny)
150
g
dżemu
(brzoskwiniowego od dżemowara Stovit)
180
ml
kefiru
2
jajka
(rozmiar L)
Instrukcja
Jak zrobić babeczki brzoskwiniowe z dżemem
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę.
2 jajka,
50 g cukru
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia przez sito.
225 g mąki pszennej,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Do masy jajecznej dodaj dżem brzoskwiniowy oraz olej i zmiksuj.
150 g dżemu,
90 g oleju kokosowego
Dodaj na zmianę mąkę z kefirem i krótko zmiksuj.
180 ml kefiru
Formę do babeczek wyłóż papilotkami.
Nałóż po czubatej łyżce ciasta do każdej papilotki (mniej więcej do 3/4 wysokości).
Piecz babeczki brzoskwiniowe w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (tryb góra/dół) przez około 20-25 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu lekko ostudź - możesz jeść jeszcze ciepłe :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
146
kcal
Weglowodany:
16.5
g
Białko:
3
g
Tłuszcz:
7.5
g
Słowa kluczowe
babeczki z brzoskwiniami, babeczki z dżemem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!