Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Smaller
Normal
Larger
Naleśniki jogurtowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na ciasto na naleśniki na jogurcie naturalnym.
4.44
z
23
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
10
minut
minut
20
minut
minut
Czas całkowity
40
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
4
Składniki
składniki na naleśniki jogurtowe
220
g
mąki pszennej
(przesianej )
2
jajka
(- użyłam rozmiar L)
300
g
jogurtu
(naturalnego - użyłam grecki)
ok 400
ml
wody
((użyłam lekko gazowaną))
Instrukcja
Jak zrobić naleśniki jogurtowe
Jajka krótko zmiksuj.
2 jajka
Jogurt naturalny zmieszaj z wodą.
300 g jogurtu,
ok 400 ml wody
Do jajek dodaj na zmianę mąkę z jogurtem z wodą - każdorazowo krótko zmiksuj.
220 g mąki pszennej
Gotowe ciasto odstaw na około 20 minut.
Po tym czasie, ciasto zamieszaj łyżką i smaż naleśniki.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Notatki
Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodaj trochę więcej mąki.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
naleśniki z jogurtem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!