Przepis na pyszne naleśniki jogurtowe

naleśniki jogurtowe


Przepis na te naleśniki jogurtowe wypatrzyłam w „Moich Smakach  Życia” (nr czerwcowy) i natychmiast wypróbowałam.

My co tydzień jemy jakieś naleśniki, placki, placuszki, omlety i z ogromną lubością kolekcjonuję nowe śniadaniowe przepisy.

Naleśniki wychodzą bardzo fajne, wyraźnie czuć jest w smaku naturalny jogurt.

Są elastyczne i świetnie nadają się do nadziewania :)

Zwykle robię bardzo rzadkie ciasto naleśnikowe – lubię naleśniki cieniutkie, ale tutaj to się nie sprawdziło.

Przy rzadszym cieście naleśniki się rwały – dodanie odrobiny mąki bardzo pomogło (wcześniej dodałam więcej wody niż w przepisie).

Niech więc Was nie korci dodanie większej ilości wody, bo skończy się to dosypywaniem mąki ;)

Porcja ciasta jest duża i spokojnie wystarczy dla czterech osób.

Koniecznie wypróbujcie również inne moje przepisy na naleśniki, placuszki oraz domowe gofry.


nalesniki jogurtowe 1

nalesniki jogurtowe 2

nalesniki jogurtowe 4

nalesniki jogurtowe 6

nalesniki jogurtowe 8

Naleśniki jogurtowe przepis do druku

Naleśniki jogurtowe

Wypieki Beaty
4.17 z 6 ocen

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Jajka krótko zmiksuj.
  • Jogurt naturalny zmieszaj z wodą.
  • Do jajek dodaj na zmianę mąkę z jogurtem z wodą - każdorazowo krótko zmiksuj.
  • Gotowe ciasto odstaw na około 20 minut.
  • Po tym czasie, ciasto zamieszaj łyżką i smaż naleśniki.
  • Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Notatki

Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodaj trochę więcej mąki.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!