Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Minipavlova pinacolada przepis
Wypieki Beaty
Przepis na bezy pavlova z bitą śmietaną, ananasem i kokosem.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
1
hour
godz
Czas wykonania
1
hour
godz
4
hours
godz
Czas całkowity
6
hours
godz
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
8
Składniki
składniki na mini bezy
3
białka
150
g
cukru pudru
0,5
łyżeczki
octu
1
szczypta
soli
1
łyżeczka
mąki ziemniaczanej
składniki na krem pinacolada do bez
500
ml
śmietany kremówki
(mocno schłodzonej)
około 3
łyżki
cukru pudru
((do smaku))
1
puszka
ananasa
około 50
g
wiórek kokosowych
likier kokosowy
( lub syrop kokosowy do smaku)
Instrukcja
Jak zrobić mini bezy
Ubij białka ze szczyptą soli na lekką pianę.
3 białka,
1 szczypta soli
Dodawaj stopniowo cukier puder i dokładnie miksuj białka po każdej porcji.
150 g cukru pudru
Na koniec dodaj ocet oraz mąkę ziemniaczaną.
0,5 łyżeczki octu,
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Nałóż białka na przygotowaną blachę (najlepiej wyłożoną papierem do pieczenia). Nakładaj łyżką masę tworząc około 10-centymetrowe koła.
Piecz w 100 stopniach (termoobieg) przez około 60 minut (ja piekłam w trochę wyższej temperaturze i moje bezy nabrały lekkiego koloru).
Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw w nim bezy do ostudzenia (mogą tam nawet zostać na całą noc).
Jak zrobić krem pinacolada do bezy
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
500 ml śmietany kremówki,
około 3 łyżki cukru pudru
Dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj.
około 50 g wiórek kokosowych
Ananasy z puszki odsącz i zmiksuj, albo bardzo drobno posiekaj, dodaj trochę soku z puszki oraz likier kokosowy lub syrop kokosowy do smaku.
1 puszka ananasa,
likier kokosowy
Na bezy nałóż porcję śmietany kremówki, na jej wierzchu ułóż mus z ananasa i całość dodatkowo posyp odrobiną wiórek kokosowych.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
mini bezy z kremem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!