6-8jabłek((ja dałam 8) pokrojonych w plasterki - po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych miałam trochę ponad 1 kg.)
Instrukcja
Jak zrobić ciasto salceson krok po kroku
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę.
6 jajek, 300 g cukru
Dodaj olejek.
olejek migdałowy
Pozostałe suche składniki zmieszaj razem.
450 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody, 1 łyżka kakao
Dodawaj mąkę na zmianę z olejem do ubitych jajek.
3/4 szklanki oleju
Na koniec dodaj orzechy i jabłka, delikatnie wymieszaj.
100 g włoskich orzechów, 6-8 jabłek
Przełóż do przygotowanej foremki rozmiar 40/20 cm.
Piecz 15 minut w 150 stopniach (góra/dół), a następnie podnieś temperaturę do 200 stopni (góra/dół) i piecz przez około 30 minut - sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest gotowe.