Jak zrobić czekoladowy krem budyniowy do ciasta 3bit
Z mleka odlej około pół szklanki i dodaj do niego proszek budyniowy oraz cukier - wymieszaj dokładnie.
2 opakowania czekoladowego budyniu, 700 ml mleka, 3 łyżki cukru
Resztę mleka wstaw do gotowania - do pogrzanego, ale jeszcze nie gotującego się mleka wlej rozmieszany budyń.
Dodaj posiekaną czekoladę i mieszaj całość gotując aż budyń zgęstnieje.
50 g czekolady
Przykryj od razu wierzch budyniu folią spożywczą, aby nie obsychał i odstaw do wystudzenia - w temperaturze pokojowej!
Miękkie masło przełóż do dużej miski i miksuj na wysokich obrotach przez około 10 minut - aż nabierze puszystości i jasnego koloru.
100 g masła
Wtedy zacznij dodawać po łyżce wystudzony budyń (ale w temperaturze pokojowej) i krótko miksuj - jeśli w trakcie masa zrobi się gęsta, to możesz zmienić końcówki w mikserze na haki - będzie łatwiej miksować.
Czekoladowy 3bit wykonanie
Formę wyłóż papierem do pieczenia, folią spożywczą, lub folią aluminiową i wyłóż na dnie jedną warstwą herbatników.
ok 350-400 g herbatników
Masę kajmakową przełóż do miski, dodaj rozpuszczoną na parze czekoladę i zmiksuj razem.