Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Zdjęcia z przygotowań
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Muffinki kawowe przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na szybkie, proste i pyszne muffinki z kawą i cynamonem.
4.25
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
20
minut
minut
Czas całkowity
30
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Kalorie
288
kcal
Wyposażenie
Forma do pieczenia babeczek, albo sztywne papilotki.
Składniki
składniki na muffinki kawowe
180
ml
gorącej wody
2
łyżeczki
kawy rozpuszczalnej
60
ml
mleka
2
jajka
(rozmiar L)
200
g
cukru
(1 szklanka)
180
ml
oleju
300
g
mąki pszennej
(2 szklanki)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
0,5
łyżeczki
soli
1
łyżeczka
cynamonu
Instrukcja
Jak zrobić muffinki kawowe
Do gorącej wody dodaj kawę i wymieszaj, wlej mleko, wymieszaj i odstaw do lekkiego ostudzenia.
180 ml gorącej wody,
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
60 ml mleka
W misce zmieszaj razem jajka, cukier i olej.
2 jajka,
200 g cukru,
180 ml oleju
Dodaj kawę i wymieszaj.
W drugiej misce zmieszaj suche składniki.
300 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,5 łyżeczki soli,
1 łyżeczka cynamonu
Dodaj do suchych składników mokre i dokładnie wymieszaj.
Nałóż ciasto do przygotowanych papilotek.
Piecz muffinki kawowe w piekarniku rozgrzanym do 205-210 stopni (w trybie góra/dół) przez około 20 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu muffinki ostudź.
Film
Notatki
Szklanka ma pojemność 250 ml.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
288
kcal
Weglowodany:
33
g
Białko:
4
g
Tłuszcz:
15
g
Słowa kluczowe
babeczki kawowe, babeczki z kawą
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!