Anasasa obierz, pokrój w plastry, usuń twardy środek, a resztę pokrój na kawałki.
1 ananas
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć ananasa, wlej rum, dodaj cukier i wiórki kokosowe - podsmaż razem całość przez kilka minut.
1 ananas, 1 łyżka masła, ok 50 ml rumu, 50 g cukru kokosowego, 1 garść wiórek kokosowych
Masło zmiksuj z mąką kokosową (możesz też użyć zwykłą mąkę - wtedy weź jej 150 g), cukrem kokosowym i wiórkami.
100 g masła, 50 g mąki kokosowej, 50 g cukru kokosowego, 50 g wiórek kokosowych
Dno foremki żaroodpornej wysmaruj masłem, wyłóż do niej podsmażonego ananasa, a na nim ułóż kruszonkę.
Piecz w 180 stopniach przez około 30-40 minut (kruszonka z mąki kokosowej ma tendencję, do dość szybkiego przypalania, więc w trakcie możesz przykryć foremkę folią aluminiową).
Podawaj crumble na ciepło z lodami :)
Uwagi
Podaję kaloryczność bez lodów i polewy karmelowej.