Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Babeczki majonezowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i pyszne babeczki z majonezem i twarożkowym kremem.
4.75
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
1
hour
godz
Czas całkowity
1
hour
godz
55
minut
minut
Danie
Babeczki
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
19
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki babeczek z majonezem
1/2
szklanki
mąki pszennej
(75 g)
1/2
szklanki
mąki ziemniaczanej
(100 g)
1
szklanka
cukru
(200 g)
2
duże łyżki
majonezu
4
jaja
(rozmiar L)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
1/2
szklanki
płatków migdałowych
(ok 50 g)
olejek migdałowy
(do smaku - albo inny aromat )
składniki kremu:
300
g
sera twarogowego
(na serniki - dobrego, tłustego)
200
g
białej czekolady
barwnik
(opcjonalnie )
Instrukcja
Jak zrobić babeczki majonezowe
Jajka zmiksuj z cukrem.
4 jaja,
1 szklanka cukru
Pozostałe suche składniki połącz razem i dodaj w kilku partiach do jajek.
1/2 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodaj majonez, aromat i migdały.
2 duże łyżki majonezu,
olejek migdałowy,
1/2 szklanki płatków migdałowych
Ciasto nałóż do przygotowanych papilotek do 2/3 wysokości.
Piecz babeczki w 180 stopniach (tryb góra-dół) przez około 20-25 minut (do suchego patyczka).
Gotowe babeczki ostudź na kratce.
Jak zrobić krem twarożkowy do babeczek
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
200 g białej czekolady
Dodaj czekoladę do serka - dokładnie wymieszaj.
300 g sera twarogowego
Schłodź masę przez około godzinę w lodówce.
Po tym czasie nałóż krem na babeczki.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
babeczki na majonezie
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!