Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Bezglutenowy kokosowy dutch baby przepis
Wypieki Beaty
Przepis na sycący pieczony naleśnik na bezglutenowej mące kokosowej.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
40
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
1
porcja
Kalorie
317
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na kokosowy dutch baby:
2
jajka
( - użyłam rozmiar L)
50
ml
mleka
((1/4 szklanki) )
15
g
mąki kokosowej
((1 łyżka) )
1
łyżka
cukru
( - ja użyłam erytrol)
składniki na pieczony rabarbar:
ok 150
g
rabarbaru
1
łyżka
cukru trzcinowego
2
łyżki
soku pomarańczowego
((lub wody))
szczypta
mielonego imbiru
Instrukcja
Jak zrobić pieczony rabarbar do naleśnika
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni (góra/dół).
Rabarbar pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do naczynia żaroodpornego.
ok 150 g rabarbaru
Sok pomarańczowy wymieszaj z cukrem i imbirem - polej rabarbar.
1 łyżka cukru trzcinowego,
2 łyżki soku pomarańczowego,
szczypta mielonego imbiru
Wstaw rabarbar do pieczenia, a w tym czasie przygotuj naleśnik.
Jak zrobić bezglutenowy pieczony naleśnik z mąki kokosowej
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę.
2 jajka,
1 łyżka cukru
Dodaj do nich mleko i mąkę kokosową - krótko zmiksuj.
50 ml mleka,
15 g mąki kokosowej
Naczynie żaroodporne posmaruj odrobiną tłuszczu.
Przelej ciasto, wstaw do piekarnika obok rabarbaru.
Piecz około 15-20 minut - aż będzie rumiany.
Podawaj na ciepło.
Uwagi
Ja piekłam swój naleśnik w formie o wielkości 15/15 cm.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
317
kcal
Weglowodany:
34
g
Białko:
20
g
Tłuszcz:
14
g
Błonnik:
10
g
Słowo kluczowe
bezglutenowy dutch baby, bezglutenowy naleśnik
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!