Cofnij
Email Link
Drukuj
QR Code
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Bezglutenowy kokosowy dutch baby przepis
Wypieki Beaty
Przepis na sycący pieczony naleśnik na bezglutenowej mące kokosowej.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
40
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
1
porcja
Kalorie
317
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na kokosowy dutch baby:
2
jajka
( - użyłam rozmiar L)
50
ml
mleka
((1/4 szklanki) )
15
g
mąki kokosowej
((1 łyżka) )
1
łyżka
cukru
( - ja użyłam erytrol)
składniki na pieczony rabarbar:
ok 150
g
rabarbaru
1
łyżka
cukru trzcinowego
2
łyżki
soku pomarańczowego
((lub wody))
szczypta
mielonego imbiru
Instrukcja
Jak zrobić pieczony rabarbar do naleśnika
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni (góra/dół).
Rabarbar pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do naczynia żaroodpornego.
ok 150 g rabarbaru
Sok pomarańczowy wymieszaj z cukrem i imbirem - polej rabarbar.
1 łyżka cukru trzcinowego,
2 łyżki soku pomarańczowego,
szczypta mielonego imbiru
Wstaw rabarbar do pieczenia, a w tym czasie przygotuj naleśnik.
Jak zrobić bezglutenowy pieczony naleśnik z mąki kokosowej
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę.
2 jajka,
1 łyżka cukru
Dodaj do nich mleko i mąkę kokosową - krótko zmiksuj.
50 ml mleka,
15 g mąki kokosowej
Naczynie żaroodporne posmaruj odrobiną tłuszczu.
Przelej ciasto, wstaw do piekarnika obok rabarbaru.
Piecz około 15-20 minut - aż będzie rumiany.
Podawaj na ciepło.
Uwagi
Ja piekłam swój naleśnik w formie o wielkości 15/15 cm.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
317
kcal
Weglowodany:
34
g
Białko:
20
g
Tłuszcz:
14
g
Błonnik:
10
g
Słowo kluczowe
bezglutenowy dutch baby, bezglutenowy naleśnik
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!