Kokosowy dutch baby - Wypieki Beaty - przepisy i zdjęcia
Reklama


Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Kokosowy dutch baby

By | 2018-06-26T11:30:18+00:00 2018 Czerwiec 4th|Kokosowo, Pancakes, Śniadania, Warzywa na słodko, Zdrowo i fit :)|

Kokosowy dutch baby – naleśnik pieczony

 

kokosowy dutch baby

 

Kokosowy dutch baby – czyli pieczony naleśnik tudzież omlet, to moja propozycja dla wszystkich dbających o swoją figurę i dla osób na diecie bezglutenowej.

Zresztą, co ja będę tak tu was ograniczać – ten przepis jest dla wszystkich, bo ten pieczony naleśnik jest po prostu pyszny, a do tego bardzo sycący.

Ja go zjadłam z pieczonym rabarbarem, ale możecie wykorzystać również inne owoce sezonowe, albo domową konfiturę 🙂

Podaję przepis na jedną porcję – jedna osoba spokojnie się nią naje – chyba że się z kimś podzieli.

Możecie również wypróbować przepis na dutch baby na zwykłej mące, albo zrobić któreś z moich smażonych naleśników.

 

naleśnik z rabarbarem

 

kokosowy dutch baby z rabarbarem

 

kokosowy dutch baby

 

pieczony naleśnik z rabarbarem

 

pieczony naleśnik kokosowy

 

Kokosowy dutch baby
 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na jeden sycący naleśnik.
Autor:
Typ przepisu: Naleśniki
Ilość: 1
Składniki
kokosowy dutch baby:
  • 2 duże jajka - użyłam rozmiar L
  • 50 ml (1/4 szklanki) mleka
  • 15 g (1 łyżka) mąki kokosowej
  • opcjonalnie 1 łyżka cukru - ja użyłam erytrol
pieczony rabarbar:
  • około 150 g rabarbaru
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 2 łyżki soku pomarańczowego (lub wody)
  • szczypta mielonego imbiru
Wykonanie
  1. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
  2. Rabarbar pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do naczynia żaroodpornego.
  3. Sok pomarańczowy wymieszaj z cukrem i imbirem - polej rabarbar.
  4. Wstaw rabarbar do pieczenia, a w tym czasie przygotuj naleśnik.
  5. Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę.
  6. Dodaj do nich mleko i mąkę kokosową - krótko zmiksuj.
  7. Naczynie żaroodporne posmaruj odrobiną tłuszczu.
  8. Przelej ciasto, wstaw do piekarnika obok rabarbaru.
  9. Piecz około 15-20 minut - aż będzie rumiany.
  10. Podawaj na ciepło.
Notatki
Ja piekłam swój naleśnik w formie o wielkości 15/15 cm.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 317 Tłuszcze: 14 g Węglowodany: 34 g Błonnik: 10 g Białka: 20 g

 

Reklama

4 komentarze

  1. GOŚĆ 2018/06/26 at 10:35 - Reply

    Jaki rozmiar formy?

  2. Candy Pandas 2018/06/04 at 16:41 - Reply

    Już nieraz widziałyśmy na blogach ten naleśnik ale jeszcze nigdy go nie zrobiłyśmy 🙂

    • wypiekibeaty 2018/06/05 at 15:35 - Reply

      Powiem wam, że w wersji kokosowej jest boski 🙂

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: