Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Brownie z białą czekoladą i malinami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na szybkie i mocno czekoladowe brownie z malinami i kawałkami białej czekolady.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
30
minuty
minut
Łączny czas
50
minuty
minut
Rodzaj
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
24
Kalorie
253
kcal
Wyposażenie
Przepis na blaszkę około 25/30 cm albo 24/24 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na brownie z malinami i czekoladą
200
g
czekolady
(gorzkiej )
100
g
czekolady
(białej)
250
g
cukru
(- 1 i 1/4 szklanki)
5
jajek
(rozmiar L)
100
g
masła
150
g
mąki pszennej
(- 1 szklanka)
1
łyżka
kakao
500
g
malin
Instrukcja
Jak zrobić ciasto brownie z malinami i czekoladą
Czekoladę rozpuść razem z masłem (ja to robiłam w mikrofalówce przez 1,5 minuty, a potem dokładnie wymieszałam) i odstaw do lekkiego przestudzenia.
200 g czekolady,
100 g masła
Jajka ubij z cukrem na puszystą, gęstą masę.
5 jajek,
250 g cukru
Połącz mąkę z kakao i dodaj do ubitych jajek.
150 g mąki pszennej,
1 łyżka kakao
Dodaj rozpuszczoną gorzką czekoladę z masłem i krótko wymieszaj.
Białą czekoladę posiekaj, maliny umyj.
100 g czekolady,
500 g malin
Do gotowego ciasta dodaj białą czekoladę i maliny i delikatnie wymieszaj łyżką.
Przelej całość do przygotowanej blaszki.
Piecz w 190 stopniach (góra/dół) przez około 30 minut.
Ciasto możesz podać już na ciepło - wtedy najlepiej smakuje z lodami :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
253
kcal
Weglowodany:
31
g
Białko:
5
g
Tłuszcz:
11
g
Słowo kluczowe
brownie z malinami, ciasto czekoladowe z malinami
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!