Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Brownie z twarogiem przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne czekoladowe brownie z masą twarogową.
4.50
z
12
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
30
minuty
minut
Łączny czas
50
minuty
minut
Rodzaj
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
, Kuchnia arabska
Porcje
9
Kalorie
348
kcal
Wyposażenie
Przepis na foremkę o wielkości max 20/20 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto brownie
100
g
masła
100
g
gorzkiej czekolady
200
g
cukru
((1 szklanka) )
2
jajka
(- użyłam rozmiar L)
75
g
mąki pszennej
((pół szklanki) )
składniki na warstwę twarogową
250
g
twarogu na serniki
((użyłam z wiaderka))
70
g
cukru
((1/3 szklanki) )
1
jajko
( rozmiar L)
Instrukcja
Jak zrobić brownie z sernikiem
Masło, połamaną czekoladę oraz cukier przełóż do rondelka i rozpuść razem.
100 g masła,
100 g gorzkiej czekolady,
200 g cukru
Dodaj do garnka mąkę i energicznie wymieszaj.
75 g mąki pszennej
Wbij jajka i szybko zmieszaj.
2 jajka
Odłóż około pół szklanki ciasta, a resztę przełóż do foremki o wielkości około 20/20 cm.
Twaróg zmieszaj z cukrem i jajkiem, a następnie wyłóż na ciasto czekoladowe.
250 g twarogu na serniki,
70 g cukru,
1 jajko
Łyżeczką nałóż odłożone ciasto czekoladowe.
Końcówką noża przemieszaj delikatnie masy.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 30 minut.
Po upieczeniu przestudź.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
348
kcal
Weglowodany:
42
g
Białko:
6
g
Tłuszcz:
17
g
Słowo kluczowe
ciasto brownie z sernikiem, ciasto czekoladowe z twarogiem
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!