Brownie z twarogiem

bardzo proste i pyszne 🙂

 

brownie z twarogiem

 

Och, ależ pyszne było to brownie z twarogiem.

Jak ono znikało w oczach.

Jeśli lubicie takie połączenia ciasta czekoladowego z sernikiem, to od razu dobrze wam radzę – róbcie z podwójnej porcji.

Inaczej zaraz będziecie musieli piec nową porcję 😉

Brownie jest tu takie jakie powinno – mocno czekoladowe i aż obklejające zęby.

A sernik idealnie współgra smakiem i konsystencją z ciastem czekoladowym.

Jednym słowem – IDEAŁ ❤❤

Koniecznie musicie je zrobić, koniecznie 🙂

A potem musicie upiec inne moje brownie z przepisów na moim blogu – serdecznie zapraszam.

 

ciasto czekoladowe z serem sernik na cieście czekoladowym
 

brownie z serem brownie z twarogiem
 

ciasto czekoladowe z twarogiem ciasto czekoladowe z serem
 

sernikobrownie brownie z sernikiem
 

Brownie z twarogiem – przepis do druku

Brownie z twarogiem

 
Czas przygotowania
Czas wykonania
Czas całkowity
 
Przepis na foremkę o wielkości max 20/20 cm.
Autor:
Typ przepisu: Ciasto
Ilość: 9
Składniki
masa czekoladowa:
  • 100 g masła
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 200 g (1 szklanka) cukru
  • 2 duże jajka - użyłam rozmiar L
  • 75 g (pół szklanki) mąki pszennej
masa twarogowa:
  • 250 g twarogu na serniki (użyłam z wiaderka)
  • 70 g (1/3 szklanki) cukru
  • 1 duże jajko - użyłam rozmiar L
Wykonanie
  1. Masło, połamaną czekoladę oraz cukier przełóż do rondelka i rozpuść razem.
  2. Dodaj do garnka mąkę i energicznie wymieszaj.
  3. Wbij jajka i szybko zmieszaj.
  4. Odłóż około pół szklanki ciasta, a resztę przełóż do foremki o wielkości około 20/20 cm.
  5. Twaróg zmieszaj z cukrem i jajkiem, a następnie wyłóż na ciasto czekoladowe.
  6. Łyżeczką nałóż odłożone ciasto czekoladowe.
  7. Końcówką noża przemieszaj delikatnie masy.
  8. Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 30 minut.
  9. Po upieczeniu przestudź.
Składniki odżywcze
Wielkość porcji: 1 porcja Kalorie: 348 Tłuszcze: 17 g Węglowodany: 42 g Białka: 6 g

 

Inspiracja.