Przepis na pyszne brownie z twarogiem

brownie z twarogiem


Och, ależ pyszne było to brownie z twarogiem.

Jak ono znikało w oczach.

Jeśli lubicie takie połączenia ciasta czekoladowego z sernikiem, to od razu dobrze wam radzę – róbcie z podwójnej porcji.

Inaczej zaraz będziecie musieli piec nową porcję ;)

Brownie jest tu takie jakie powinno – mocno czekoladowe i aż obklejające zęby.

A sernik idealnie współgra smakiem i konsystencją z ciastem czekoladowym.

Jednym słowem – IDEAŁ ❤❤

Koniecznie musicie je zrobić, koniecznie :)

Jak zrobić to brownie z twarogiem?

Do jego przygotowania nie potrzebujecie miksera. Wystarczy garnek, miska i łyżka.

W garnku rozpuszczacie razem masło, czekoladę i cukier. Dodajecie mąkę i mieszacie.

Twaróg mieszacie z jajkiem i cukrem i nakładacie na czekoladowe ciasto.

Jaki twaróg tu użyć?

Ja wykorzystałam mielony twaróg na serniki – taki z wiaderka.

Jeśli macie taki w kostce, to porządnie rozgniećcie go widelcem i wtedy zmieszajcie z cukrem i jajkiem.

Wypróbujcie przepis i dajcie mi znać, jak wam smakowało to ciasto.

A potem musicie upiec inne moje ciasta czekoladowe z przepisów na moim blogu – serdecznie zapraszam.

DOKŁADNY PRZEPIS POD ZDJĘCIAMI ↓


ciasto czekoladowe z serem sernik na cieście czekoladowym

brownie z serem brownie z twarogiem

ciasto czekoladowe z twarogiem ciasto czekoladowe z serem

sernikobrownie brownie z sernikiem

Brownie z twarogiem – przepis do druku

brownie z twarogiem

Brownie z twarogiem

Wypieki Beaty
Przepis na pyszne czekoladowe brownie z masą twarogową.
4.5 z 8 ocen
Czas przygotowania 20 minut
Czas wykonania 30 minut
Czas całkowity 50 minut
Danie Ciasta
Kuchnia Kuchnia amerykańska, Kuchnia arabska
Porcje 9
Kalorie 348 kcal

Wyposażenie

  • Przepis na foremkę o wielkości max 20/20 cm.

Składniki
  

masa czekoladowa:

masa twarogowa:

  • 250 g twarogu na serniki (użyłam z wiaderka)
  • 70 g cukru (1/3 szklanki)
  • 1 jajko rozmiar L

Instrukcja
 

  • Masło, połamaną czekoladę oraz cukier przełóż do rondelka i rozpuść razem.
  • Dodaj do garnka mąkę i energicznie wymieszaj.
  • Wbij jajka i szybko zmieszaj.
  • Odłóż około pół szklanki ciasta, a resztę przełóż do foremki o wielkości około 20/20 cm.
  • Twaróg zmieszaj z cukrem i jajkiem, a następnie wyłóż na ciasto czekoladowe.
  • Łyżeczką nałóż odłożone ciasto czekoladowe.
  • Końcówką noża przemieszaj delikatnie masy.
  • Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 30 minut.
  • Po upieczeniu przestudź.

Składniki Odżywcze

Serving: 1porcjaKalorie: 348kcalWeglowodany: 42gBiałko: 6gTłuszcz: 17g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Inspiracja.