Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Cebulka w cieście z piwem przepis
Wypieki Beaty
Przepis na przekąskę na imprezy - cebulkę smażoną w cieście piwnym.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Danie
Przekąska
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
4
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na dip do cebulki smażonej w cieście
120
ml
majonezu
250
ml
maślanki
1
ząbek
czosnku
(wyciśnięty przez praskę )
sól i pieprz
( do smaku)
1
garść
świeżych ziół
(- np. natka pietruszki, bazylia, mięta,)
1
garść
szczypiorku
(świeżego )
składniki na ciasto piwne do cebulki
1
szklanka
mąki pszennej
(150 g)
1
łyżeczka
soli
2
szczypty
chili
czarny pieprz
( do smaku)
ok 300 ml
piwa
(do konsystencji)
2
cebule
(duże )
Instrukcja
Jak zrobić dip do cebuli w cieście
Zioła i szczypiorek posiekaj.
1 garść świeżych ziół,
1 garść szczypiorku
Zmieszaj w miseczce pozostałe składniki, oddaj zioła.
120 ml majonezu,
250 ml maślanki,
1 ząbek czosnku,
sól i pieprz
Jak zrobić ciasto z piwem do cebulki
W szerokiej i płaskiej misce zmieszaj mąkę z przyprawami, dolewaj po trochu piwo i mieszaj - ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
1 szklanka mąki pszennej,
1 łyżeczka soli,
2 szczypty chili,
czarny pieprz,
ok 300 ml piwa
Jak zrobić cebulkę smażoną w cieście piwnym
Cebulę obierz i pokrój w dość grube plastry (około 7 mm), ostrożnie podziel ją na pojedyncze krążki.
2 cebule
Zamocz cebulę w cieście.
W dużym, płaskim rondlu podgrzej tłuszcz, smaż cebulę, aż będzie z obu stron rumiana.
Po usmażeniu odsącz na papierowym ręczniku.
Podawaj na ciepło razem z dipem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
krążki cebuli w cieście
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!