Do cukru dodaj rozpuszczone masło (ja go nie studziłam wcześniej) i zmiksuj.
200 g cukru, 170 g masła
Dodaj jajko i żółtko i krótko zmiksuj.
1 jajko, 1 żółtko
Wsyp porcjami mąkę ciągle miksując - ciasto na koniec będzie bardzo gęste.
Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj łyżką.
100 g białej czekolady
Dodaj zamrożone maliny i wymieszaj.
ok 100 g malin
Nabieraj duże porcje ciasta - ja nabierałam łyżką do lodów.
Układaj ciastka w odstępach na blaszce.
Jak upiec ciastka z malinami i białą czekoladą?
Blachy z ciastkami wstaw do nagrzanego piekarnika.
Po około 7 minutach zamień blachy miejscami i podpiecz ciastka przez kolejne 5-6 minut.
Wyjmij ciastka z piekarnika - zaraz po upieczeniu będą bardzo miękkie, więc ich nie ruszaj! Gdy ostygną lekko stwardnieją z zewnątrz i wtedy możesz je zdjąć z blachy.
Film
Uwagi
Szklanka ma pojemność 250 ml.Zobacz w uwagach pod przepisem ewentualne zamienniki do użytych produktów, albo wskazówki do przepisu.