Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Wyposażenie
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Ciasto miodowo-dyniowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i wilgotne ciasto dyniowe z miodem i malinami.
4.25
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
35
minut
minut
Czas całkowity
55
minut
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
24
Kalorie
142
kcal
Wyposażenie
Forma do pieczenia o wielkości 20/30 cm lub 24/24 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto miodowo-dyniowe
300
g
mąki pszennej
(- 2 szklanki)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
2
łyżeczki
cynamonu
(mielonego)
1
łyżeczka
sody oczyszczonej
4
jajka
(rozmiar L)
ok 220
g
miodu
(3/4 szklanki - Nature Honey z maliną liofilizowaną od Allnutrition)
0,5
szklanki
oleju
400
g
puree z dyni
(około 1,5 szklanki)
150-200
g
malin
(użyłam mrożone)
składniki na twarożek do ciasta dyniowego
250
g
twarożku
(lekkiego - chudego)
2-3
łyżki
miodu
(Nature Honey z maliną - lub do smaku)
Instrukcja
Jak zrobić szybkie ciasto z dynią i miodem
W jednej misce zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon.
300 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżeczki cynamonu,
1 łyżeczka sody oczyszczonej
W drugiej misce zmiksuj razem puree z dyni, olej, miód i jajka.
4 jajka,
ok 220 g miodu,
0,5 szklanki oleju,
400 g puree z dyni
Połącz suche składniki z mokrymi - wystarczy wymieszać łyżką - jeśli ciasto jest za gęste, to możesz dodać odrobinę mleka.
Przelej ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch ciasta wyłóż maliny - jeśli są mrożone, to nie musisz ich wcześniej rozmrażać.
150-200 g malin
Piecz ciasto w 170 stopniach (termoobieg) przez mniej więcej 35 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto ostudź.
Przed podaniem wymieszaj twarożek z miodem i posmaruj nim wierzch ciasta.
250 g twarożku,
2-3 łyżki miodu
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
142
kcal
Weglowodany:
17
g
Protein:
3
g
Tłuszcz:
7
g
Słowa kluczowe
ciasto z puree z dyni, dyniowe ciasto z miodem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!