Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Wyposażenie
Zdjęcia z przygotowań
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Ciasto na gofry z mascarpone przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i chrupiące gofry z serkiem mascarpone.
4.17
z
6
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
30
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Kalorie
212
kcal
Wyposażenie
Gofrownica o dużej mocy - min. 1000W
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto na gofry z mascarpone
3
jajka
(- rozmiar L lub XL)
50
g
cukru
(- może być z wanilią - 3 lekko czubate łyżki)
ekstrakt z wanilii
(- lub aromat - kilka kropel)
100
g
serka mascarpone
60
ml
oleju
(- 1/4 szklanki)
300
g
mąki pszennej
(- 2 szklanki)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
300
ml
mleka
(- u mnie 1,5 %)
Instrukcja
Jak zrobić gofry z mascarpone krok po kroku
W większej misie umieść jajka, cukier, wanilię i serek mascarpone - zmiksuj do połączenia.
3 jajka,
50 g cukru,
ekstrakt z wanilii,
100 g serka mascarpone
Dodaj olej i krótko zmiksuj.
60 ml oleju
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia na zmianę z mlekiem i zmiksuj krótko do połączenia składników.
300 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
300 ml mleka
Mocno rozgrzej gofrownicę - nakładaj porcje ciasta i smaż aż gofry będą ładnie rumiane.
Podaj z ulubionymi składnikami.
Film
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Calories:
212
kcal
Weglowodany:
21
g
Protein:
6
g
Tłuszcz:
11
g
Słowa kluczowe
gofry z serem, gofry z serkiem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!