Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Obrazy do instrukcji
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Ciasto na gofry z mascarpone przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i chrupiące gofry z serkiem mascarpone.
4.17
z
6
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
30
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Kalorie
212
kcal
Wyposażenie
Gofrownica o dużej mocy - min. 1000W
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto na gofry z mascarpone
3
jajka
(- rozmiar L lub XL)
50
g
cukru
(- może być z wanilią - 3 lekko czubate łyżki)
ekstrakt z wanilii
(- lub aromat - kilka kropel)
100
g
serka mascarpone
60
ml
oleju
(- 1/4 szklanki)
300
g
mąki pszennej
(- 2 szklanki)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
300
ml
mleka
(- u mnie 1,5 %)
Instrukcja
Jak zrobić gofry z mascarpone krok po kroku
W większej misie umieść jajka, cukier, wanilię i serek mascarpone - zmiksuj do połączenia.
3 jajka,
50 g cukru,
ekstrakt z wanilii,
100 g serka mascarpone
Dodaj olej i krótko zmiksuj.
60 ml oleju
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia na zmianę z mlekiem i zmiksuj krótko do połączenia składników.
300 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
300 ml mleka
Mocno rozgrzej gofrownicę - nakładaj porcje ciasta i smaż aż gofry będą ładnie rumiane.
Podaj z ulubionymi składnikami.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
212
kcal
Weglowodany:
21
g
Białko:
6
g
Tłuszcz:
11
g
Słowo kluczowe
gofry z serem, gofry z serkiem
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!