Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Czekoladowe ciasteczka z białą czekoladą przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste ciastka czekoladowe z orzechami i białą czekoladą.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
30
minuty
minut
Czas gotowania
12
minuty
minut
Łączny czas
42
minuty
minut
Rodzaj
Ciasteczka
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
24
sztuki
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na czekoladowe ciastka z białą czekoladą
2
szklanki
mąki pszennej
(- 300 g)
120
g
masła
(rozpuszczonego )
0,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
0,5
łyżeczki
łyżeczki soli
6
łyżek
gorzkiego kakao
1
szklanka
cukru
(- 200 g)
1
szklanka
maślanki
(- 250 ml)
100-150
g
białej czekolady
(posiekanej )
100
g
orzechów leśnych
((lekko rozdrobnionych))
Instrukcja
Jak zrobić czekoladowe ciastka z białą czekoladą
Zmieszaj razem suche składniki.
2 szklanki mąki pszennej,
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,5 łyżeczki łyżeczki soli,
6 łyżek gorzkiego kakao,
1 szklanka cukru
W oddzielnej misce zmieszaj razem mokre składniki.
120 g masła,
1 szklanka maślanki
Dodaj mokre do suchych i wymieszaj.
Na koniec dodaj czekoladę i orzechy, zamieszaj.
100-150 g białej czekolady,
100 g orzechów leśnych
Nakładaj łyżką porcje ciasta na przygotowane blaszki - pozostaw odstępy między ciastkami.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 12 minut.
Po upieczeniu pozostaw ciastka na blaszce, aby ostygły.
Po około 10 minutach możesz przenieść je na kratkę do całkowitego wystudzenia.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
ciastka na maślance, szybkie ciastka czekoladowe
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!