Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Wyposażenie
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Czekoladowe ciasto z malinami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na mocno czekoladowe ciasto napakowane malinami.
4.39
z
13
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
50
minut
minut
Czas całkowity
1
hour
godz
20
minut
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia angielska
Porcje
15
Kalorie
343
kcal
Wyposażenie
Przepis na tortownicę o wielkości około 22-23 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto czekoladowe z malinami
185
g
mąki pszennej
((1 i 1/4 szklanki) )
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
30
g
gorzkiego kakao
((2 bardziej czubate łyżki) )
250
g
masła
200
g
cukru
((szklanka) )
250
g
gorzkiej czekolady
185
ml
mocnej kawy
2
jajka
(rozmiar L)
250
g
malin
((mogą być mrożone))
Instrukcja
Jak zrobić czekoladowe ciasto z malinami
W większym garnku umieść kawę, masło (w kawałkach), cukier oraz połamaną czekoladę - podgrzej aż całość się rozpuści.
250 g masła,
200 g cukru,
185 ml mocnej kawy,
250 g gorzkiej czekolady
Odstaw do przestudzenia.
Mąkę przesiej przez sito z kakao i proszkiem do pieczenia.
185 g mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
30 g gorzkiego kakao
Do przestudzonej masy dodaj po jednym jajku i krótko, ale energicznie wymieszaj - możesz to zrobić rózgą - nie trzeba miksera.
2 jajka
Dodaj mąkę i wymieszaj.
Tortownicę o średnicy około 22/23 cm wysmaruj masłem i wysyp mąką.
Wlej mniej więcej połowę ciasta, wyłóż na nie maliny i przykryj resztą ciasta.
250 g malin
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 45-50 minut - patyczek może być dalej lepiący, ale tak ma być.
Po upieczeniu przestudź - możesz jeść już na ciepło.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
343
kcal
Weglowodany:
35
g
Protein:
4
g
Tłuszcz:
21
g
Błonnik:
2
g
Słowa kluczowe
czekoladowe ciasto z malinami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!