Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Domowy kisiel truskawkowy przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszny i prosty kisiel z truskawek.
4.25
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
15
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
3
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na kisiel truskawkowy
250
g
truskawek
((świeżych lub mrożonych))
około 50
g
cukru
(lub zamiennika - np. ksylitol, erytrol)
300
ml
wody
3
łyżeczki
mąki ziemniaczanej
Instrukcja
Jak zrobić kisiel truskawkowy
Truskawki włóż do rondelka, dodaj cukier i wodę - całość gotuj, aż owoce lekko zmiękną (ale nie będą się rozpadać).
250 g truskawek,
około 50 g cukru,
300 ml wody
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną wody.
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Dodaj do gotujących się truskawek i energicznie wymieszaj.
Gotowy kisiel przełóż do pucharków.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
kisiel z truskawek
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!