Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Ekspresowa owsianka czekoladowa przepis
Wypieki Beaty
Przepis na szybką i pyszną czekoladową owsiankę idealną na śniadanie.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
5
minuty
minut
Łączny czas
25
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia angielska
Porcje
6
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na miks do owsianki czekoladowej
100
g
orzechów
(- użyłam laskowe)
80
g
daktyli
( bez pestek)
200
g
płatków owsianych
1
łyżeczka
cynamonu
skórka starta z jednej pomarańczy
1,5
łyżki
kakao
(gorzkiego )
składniki na owsiankę czekoladową
65
g
miksu owsiankowego
( - mniej więcej 4 bardziej czubate łyżki)
200
ml
wody
( lub mleka)
świeże owoce
( do posypania)
Instrukcja
Jak zrobić ekspresową owsiankę czekoladową
Orzechy podpraż krótko na patelni, a następnie zmiksuj razem z daktylami.
100 g orzechów,
80 g daktyli
Połowę płatków owsianych zmiksuj ze skórką otartą z pomarańczy.
200 g płatków owsianych,
skórka starta z jednej pomarańczy
W pojemniku połącz zmiksowane orzechy, zmiksowane płatki, pozostałe płatki, gorzkie kakao i cynamon mielony - dokładnie wymieszaj.
100 g orzechów,
200 g płatków owsianych,
1,5 łyżki kakao,
1 łyżeczka cynamonu
Miks przechowuj w szczelnym pojemniczku do dwóch tygodni.
Aby przygotować owsiankę wsyp 4 czubate łyżki miksu do rondelka, wlej 200 ml wody lub dowolnego mleka.
Gotuj przez około 5 minut - często mieszając.
Gdy owsianka zgęstnieje przełóż ją do miseczki, dodaj garść świeżych owoców.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
owsianka czekoladowa, szybka owsianka
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!