Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Jajka faszerowane śledziem przepis
Wypieki Beaty
Przepis na bardzo smaczne i do tego świetnie się prezentujące jajka, które są faszerowane śledziem.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
10
minuty
minut
Łączny czas
25
minuty
minut
Rodzaj
Przekąska
,
Wielkanoc
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
8
Calories
122
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na jajka faszerowane śledziami
8
jajek
(ugotowanych na twardo)
około 100
g
fileta ze śledzia
około 180
g
twarożku naturalnego
4
łyżki
szczypiorku
(posiekanego )
sól i pieprz
(do smaku)
kiełki
(do podania)
Instrukcja
Jak zrobić jajka faszerowane śledziami
Jajka obierz, przekrój na pół i łyżeczką wyjmij żółtka.
8 jajek
Śledzia drobno posiekaj - im drobniej tym lepiej.
około 100 g fileta ze śledzia
Żółtka porządnie rozgnieć widelcem.
W misce wymieszaj razem żółtka, śledzia, twarożek i szczypiorek.
około 180 g twarożku naturalnego,
4 łyżki szczypiorku
Dopraw farsz do smaku solą i pieprzem.
sól i pieprz
Nałóż farsz do połówek jajek.
Posyp wierzch kiełkami oraz odrobiną grubo mielonego pieprzu.
kiełki
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
122
kcal
Weglowodany:
1.3
g
Protein:
12
g
Tłuszcz:
8
g
Słowo kluczowe
jajka faszerowane
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!