Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Minipavlove z granatem przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszny i efektowny deser z mini bez z kremem śmietankowym i granatem.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
1
hour
godz
30
minut
minut
4
hours
godz
Czas całkowity
5
hours
godz
50
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
6
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na małe bezy:
2
białka
(białka z jajek L)
70
g
cukru
(1/3 szklanki)
1
płaska łyżeczka
mąki ziemniaczanej
czerwony barwnik
(spożywczy - odrobina )
składniki na śmietankowy krem do bez
250
ml
śmietany kremówki
(mocno schłodzonej)
2
łyżeczki
cukru pudru
1-2
łyżki
serka mascarpone
(zimnego - ewentualnie do zagęszczenia śmietany)
owoc granatu
Instrukcja
Jak zrobić mini bezy:
Ubij białka ze szczyptą soli, stopniowo dodawaj cukier.
2 białka,
70 g cukru
Miksuj aż białka będą sztywne i lśniące.
Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną.
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
Dodaj odrobinę czerwonego barwnika i delikatnie przemieszaj pianę, tak aby powstały smugi koloru.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż 6 porcji bezy, lekko je rozsmaruj.
Piecz bezy w piekarniku rozgrzanym do 100 stopni (termoobieg) przez około 1,5 godziny.
Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozwól bezom ostygnąć (najlepiej zostawić je tam przez całą noc).
Jak zrobić krem śmietankowy do bez
Zmiksuj śmietanę razem z cukrem pudrem na gęstą, puszystą masę (możesz dodać do niej serek mascarpone).
250 ml śmietany kremówki,
2 łyżeczki cukru pudru,
1-2 łyżki serka mascarpone
Nałóż śmietanę na minibezy, wierzch posyp granatem.
owoc granatu
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
bezy z granatem, różowe bezy
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!