Te minipavlove z granatem i bitą śmietaną będą idealne na Walentynki :)

Same bezy są w lekko różowym kolorze, a krwiście czerwony granat świetnie się prezentuje na białej śmietanie.

Aby uzyskać na bezach efekt melanżu, czerwony barwnik w żelu dodałam na samym końcu i tylko lekko wymieszałam szpatułką.

Bezy możecie przygotować wcześniej i przechować do Walentynek :)

Z podanej porcji otrzymacie około 6 minipavlovych.

minipavlova z granatem4

minipavlova z granatem5

minipavlova z granatem3

Minipavlove z granatem

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minut
Czas wykonania 1 godz 30 minut
Czas całkowity 1 godz 50 minut
Porcje 6

Składniki
  

bezy:

Instrukcja
 

bezy:

  • Ubij białka ze szczyptą soli, stopniowo dodawaj cukier.
  • Miksuj aż białka będą sztywne i lśniące.
  • Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną.
  • Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż 6 porcji bezy, lekko je rozsmaruj.
  • Piecz w 100 stopniach przez około 1,5 godziny.
  • Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozwól bezom ostygnąć (najlepiej zostawić je tam przez całą noc).

krem:

  • Zmiksuj śmietanę razem z cukrem pudrem na gęstą, puszystą masę (możesz dodać do niej serek mascarpone).
  • Nałóż śmietanę na minibezy, wierzch posyp granatem.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!