Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Muffiny piernikowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na rewelacyjne piernikowe muffinki idealne na Boże Narodzenie i nie tylko.
4.67
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
25
minuty
minut
Łączny czas
45
minuty
minut
Rodzaj
Babeczki
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
12
Kalorie
340
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na muffinki piernikowe
375
g
mąki pszennej
((2,5 szklanki) )
4
łyżeczki
przyprawy do piernika
((lub do smaku))
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
60
ml
oleju
100
g
cukru
((pół szklanki) )
170
g
miodu
((pół szklanki) )
1
jajko
(- użyłam rozmiar L)
320
ml
maślanki
składniki na krem z białej czekolady
125
serka mascarpone
200
g
białej czekolady
50
ml
śmietany kremówki
Instrukcja
Jak zrobić muffinki piernikowe z kremem z białej czekolady
Najpierw przygotuj krem - śmietanę kremówkę podgrzej w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj aż się rozpuści.
Serek mascarpone krótko zmiksuj, dodaj rozpuszczoną czekoladę i zmiksuj.
Schowaj krem do lodówki, aby stężał.
W misce zmieszaj razem mąkę, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia.
W drugiej misce zmieszaj razem maślankę, jajko, olej, cukier i miód.
Wlej mokre składniki do suchych i krótko wymieszaj lub zmiksuj.
Nałóż ciasto do foremek na muffinki - tak do 2/3 wysokości.
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 20-25 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź, a następnie posmaruj kremem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
340
kcal
Weglowodany:
46
g
Białko:
6
g
Tłuszcz:
14
g
Słowo kluczowe
babeczki piernikowe
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!