Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Naleśniki szpinakowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne, elastyczne i niebywale zielone naleśniki szpinakowe ze szpinakiem w cieście.
4.50
z
6
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
30
minuty
minut
Łączny czas
45
minuty
minut
Rodzaj
Naleśniki
,
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
15
Calories
97
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na naleśniki ze szpinakiem
100
g
szpinaku
(- jeśli masz mrożony to go wcześniej rozmroź)
3
jajka
(rozmiar L)
250
ml
mleka
250-300
ml
wody
(zależy od wilgotności szpinaku)
250
g
mąki pszennej
((1 i 2/3 szklanki) )
Instrukcja
Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem krok po kroku
Szpinak zmiksuj razem z mlekiem na gładki koktajl.
100 g szpinaku,
250 ml mleka
Do dużej miski wbij jajka, dodaj szpinak z mlekiem i krótko zmiksuj.
3 jajka
Wsyp mąkę na zmianę z wodą - najpierw dodaj szklankę wody.
250 g mąki pszennej,
250-300 ml wody
Jeśli ciasto wydaje ci się za gęste, to dodaj więcej wody (ja lubię cienkie naleśniki z rzadszego ciasta, więc dałam jej ostatecznie 350 ml).
Odstaw ciasto na około 30 minut.
Po tym czasie smaż naleśniki na patelni delikatnie posmarowanej olejem.
Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Calories:
97
kcal
Weglowodany:
11
g
Protein:
4
g
Tłuszcz:
4
g
Słowo kluczowe
naleśniki ze szpinakiem
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!