Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Nocne naleśniki maślane przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne francuskie naleśniki maślane.
4.75
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
30
minuty
minut
12
godziny
godzin
Łączny czas
12
godziny
godzin
45
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia francuska
Porcje
6
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
100
g
masła
(rozpuszczonego i lekko przestudzonego )
6
jajek
(rozmiar L)
65
g
cukru
250
g
mąki pszennej
(1 i 2/3 szklanki)
500
ml
mleka
skórka
(starta z jednej pomarańczy - opcjonalnie aromat pomarańczowy)
woda mineralna
(opcjonalnie do dolania następnego dnia jeśli ciasto będzie zbyt gęste)
Instrukcja
Jak zrobić francuskie naleśniki na maśle
Jajka zmiksuj krótko z cukrem - bez zbytniego napuszania masy.
6 jajek,
65 g cukru
Dodaj do jajek masło, a następnie na zmianę mąkę i mleko.
100 g masła,
250 g mąki pszennej,
500 ml mleka
Miskę z ciastem przykryj folią i schowaj do lodówki na noc.
Rano dokładnie wymieszaj ciasto, jeśli jest wg Ciebie za gęste to dodaj trochę wody (ja dolałam, bo lubię cienkie naleśniki).
Smaż na patelni naleśniki, podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
francuskie naleśniki, naleśniki na maśle
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!