Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Pasta z buraka i fety przepis
Wypieki Beaty
Lekka pasta z buraków idealna na kanapki albo do świeżych warzyw.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
15
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
4
Calories
97
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na pastę z buraków i fety
około 250
g
buraczków
(ugotowanych lub upieczonych )
1
łyżka
soku z cytryny
100
g
sera feta
sól i pieprz
( do smaku)
łyżka
oliwy
Instrukcja
Jak zrobić pastę z buraków i sera feta
Buraczki zmiksuj blenderem na krem razem z resztą składników.
około 250 g buraczków,
1 łyżka soku z cytryny,
100 g sera feta,
łyżka oliwy
Dopraw do smaku solą i pieprzem - możesz też dać czosnek.
sól i pieprz
Nałóż do miseczki, posyp odrobiną rozkruszonej fety i polej odrobiną oliwy.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
97
kcal
Weglowodany:
6
g
Protein:
5
g
Tłuszcz:
6
g
Błonnik:
1.4
g
Słowo kluczowe
pasta buraczkowa
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!