Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Pieczona owsianka malinowa przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną owsiankę z malinami - idealna na ciepło i na zimno.
3.87
z
15
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
40
minuty
minut
Łączny czas
55
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
8
Kalorie
155
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na pieczoną owsiankę z malinami
2
szklanki
mleka
((użyłam 1,5%) - może być również roślinne)
2
szklanki
płatków owsianych
2
jajka
( - użyłam rozmiar L)
1
łyżeczka
mielonego cynamonu
100
g
dżemu
(malinowego od dżemowara Stovit)
maliny
(- mogą być mrożone - opcjonalnie)
Instrukcja
Jak zrobić pieczoną owsiankę malinową
W misce wymieszaj razem mleko, płatki, jajka i cynamon.
2 szklanki mleka,
2 szklanki płatków owsianych,
2 jajka,
1 łyżeczka mielonego cynamonu
Dodaj po łyżeczce dżem i lekko wymieszaj - możesz zostawić większe kawałki - fajnie będą wyglądać w owsiance po upieczeniu
100 g dżemu
Formę do pieczenia o wielkości około 22/22 posmaruj tłuszczem (ja użyłam olej kokosowy).
Wylej owsiankę.
Na wierzchu ułóż maliny - jeśli masz je mrożone, to nie musisz wcześniej ich rozmrażać.
maliny
Piecz w 170 stopniach (tryb termoobieg) około 30-45 minut - aż owsianka będzie rumiana.
Po upieczeniu odstaw na około 10 minut.
Możesz jeść na ciepło i na zimno.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
155
kcal
Weglowodany:
22.7
g
Białko:
6.8
g
Tłuszcz:
4.5
g
Słowo kluczowe
owsianka pieczona, owsianka z piekarnika
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!