Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Przepis na deser z czarnej porzeczki
Wypieki Beaty
Przepis na pyszny porzeczkowy sernik na zimno z galaretką owocową na wierzchu.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
4
hours
godz
Czas całkowity
4
hours
godz
Danie
Ciasta
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
5
Kalorie
283
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na sernik z czarną porzeczką
500
g
twarogu
(na serniki z wiaderka )
około 400
g
czarnych porzeczek
sok z połowy cytryny
150
g
cukru pudru
((lub do smaku))
5
łyżeczek
żelatyny
woda
( do żelatyny)
1
galaretka
( owocowa)
Instrukcja
Jak zrobić sernik z czarną porzeczką bez pieczenia
Porzeczki zmiksuj razem z sokiem z cytryny.
około 400 g czarnych porzeczek,
sok z połowy cytryny
W misie umieść twaróg, cukier puder oraz zmiksowane porzeczki i zmiksuj do połączenia składników.
500 g twarogu,
150 g cukru pudru,
około 400 g czarnych porzeczek
Jeśli potrzebujesz, to możesz teraz dosłodzić masę do smaku.
Żelatynę zalej wodą - delikatnie ponad poziom żelatyny.
5 łyżeczek żelatyny,
woda
Gdy napęczniej podgrzej ją w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
Dodaj do żelatyny łyżeczkę masy twarogowej i dokładnie wymieszaj, dodaj jeszcze jedną łyżeczkę i wymieszaj.
Tak zahartowaną żelatynę wlej do masy twarogowej i dokładnie zmiksuj.
Przełóż masę do szklaneczek lub miseczek i schłodź w lodówce.
Przygotuj galaretkę według przepisu na opakowaniu i odstaw ją do wystudzenia.
1 galaretka
Jeśli robisz deser w szklankach, to możesz jeszcze płynną galaretkę wlać na deser.
Jeśli sernik robisz w formie, to przelej galaretkę dopiero jak będzie tężeć, bo może spłynąć jakąś szparą na dół.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
283
kcal
Weglowodany:
47.2
g
Protein:
20.6
g
Tłuszcz:
4.1
g
Błonnik:
6.3
g
Słowa kluczowe
sernik porzeczkowy na zimno, sernik z czarną porzeczką
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!