Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Naleśniki szpinakowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne, elastyczne i niebywale zielone naleśniki szpinakowe ze szpinakiem w cieście.
4.50
z
6
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
30
minut
minut
Czas całkowity
45
minut
minut
Danie
Naleśniki
,
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
15
Kalorie
97
kcal
Składniki
składniki na naleśniki ze szpinakiem
100
g
szpinaku
(- jeśli masz mrożony to go wcześniej rozmroź)
3
jajka
(rozmiar L)
250
ml
mleka
250-300
ml
wody
(zależy od wilgotności szpinaku)
250
g
mąki pszennej
((1 i 2/3 szklanki) )
Instrukcja
Jak zrobić naleśniki ze szpinakiem krok po kroku
Szpinak zmiksuj razem z mlekiem na gładki koktajl.
100 g szpinaku,
250 ml mleka
Do dużej miski wbij jajka, dodaj szpinak z mlekiem i krótko zmiksuj.
3 jajka
Wsyp mąkę na zmianę z wodą - najpierw dodaj szklankę wody.
250 g mąki pszennej,
250-300 ml wody
Jeśli ciasto wydaje ci się za gęste, to dodaj więcej wody (ja lubię cienkie naleśniki z rzadszego ciasta, więc dałam jej ostatecznie 350 ml).
Odstaw ciasto na około 30 minut.
Po tym czasie smaż naleśniki na patelni delikatnie posmarowanej olejem.
Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
97
kcal
Weglowodany:
11
g
Białko:
4
g
Tłuszcz:
4
g
Słowa kluczowe
naleśniki ze szpinakiem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!