Jak zrobić cynamonowy naleśnik dutch baby w piekarniku
Wszystkie składniki umieść w misie i krótko zmiksuj (można to zrobić w blenderze kielichowym).
4 jajka, 160 ml mleka, 100 g mąki pszennej, 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu, 2 łyżki cukru pudru
Jeśli naleśnik pieczesz na patelni, to rozgrzej na niej trochę masła i rozsmaruj go dokładnie pędzelkiem po całej powierzchni (jeśli używasz naczynie żaroodporne, to masło rozpuść w miseczce, a potem posmaruj formę).
Piekarnik nagrzej do 200 stopni (tryb góra/dół).
Wstaw naleśnik i piecz około 20 minut (jeśli naleśnik będzie słabo rósł, to możesz włączyć termoobieg).
Zaraz po upieczeniu naleśnik opadnie.
W zapadnięty środek nałóż jogurt naturalny oraz dżem Stovit.