Aby przygotować muffinki zmieszaj razem wszystkie suche składniki.
Masło zmieszaj z jajkami, sokiem z cytryny oraz maślanką.
Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką
Dodaj owoce i ostrożnie wymieszaj.
Przełóż ciasto do foremek na babeczki.
Przygotuj kruszonkę - połącz razem składniki kruszonki - tak aby były lekko sypkie.
Posyp kruszonką wierzch babeczek.
Wstaw muffinki do nagrzanego piekarnika i piecz w 200 stopniach przez 15 minut.
Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180 i piecz babeczki jeszcze przez około 10 minut - do suchego patyczka (jeśli pieczesz muffinki w małych foremkach, to upieką się znacznie szybciej).
Po upieczeniu babeczki lekko ostudź, a następnie polej je lukrem.
Aby przygotować lukier wsyp cukier puder do miski i dodaj po łyżeczce mleko - aż lukier będzie lekko lejący.