Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Proste babeczki brzoskwiniowe
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i proste babeczki z dżemem brzoskwiniowym.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
Czas wykonania
25
minut
Czas całkowity
45
minut
Danie
Babeczki
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
15
Kalorie
146
kcal
Składniki
225
g
mąki pszennej
(1,5 szklanki)
1,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
50
g
cukru
(pół szklanki)
90
g
oleju kokosowego
- lekko podgrzanego aby był płynny
150
g
dżemu
brzoskwiniowego od dżemowara Stovit
180
ml
kefiru
2
jajka
- użyłam rozmiar L
Instrukcja
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę.
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia przez sito.
Do masy jajecznej dodaj dżem brzoskwiniowy oraz olej i zmiksuj.
Dodaj na zmianę mąkę z kefirem i krótko zmiksuj.
Formę do babeczek wyłóż papilotkami.
Nałóż po czubatej łyżce ciasta do każdej papilotki (mniej więcej do 3/4 wysokości).
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 20-25 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu lekko ostudź - możesz jeść jeszcze ciepłe :)
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
146
kcal
Weglowodany:
16.5
g
Białko:
3
g
Tłuszcz:
7.5
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!