Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Jajka faszerowane śledziem
Wypieki Beaty
Przepis na 8 porcji jajek faszerowanych.
4.5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
Czas wykonania
10
minut
Czas całkowity
25
minut
Danie
Wielkanoc
Porcje
8
Kalorie
122
kcal
Składniki
8
jajek ugotowanych na twardo
około 100 g fileta ze śledzia
około 180 g twarożku naturalnego
4
łyżki
posiekanego szczypiorku
sól i pieprz do smaku
kiełki do podania
Instrukcja
Jajka obierz, przekrój na pół i łyżeczką wyjmij żółtka.
Śledzia drobno posiekaj - im drobniej tym lepiej.
Żółtka porządnie rozgnieć widelcem.
W misce wymieszaj razem żółtka, śledzia, twarożek i szczypiorek.
Dopraw farsz do smaku solą i pieprzem.
Nałóż farsz do połówek jajek.
Posyp wierzch kiełkami oraz odrobiną grubo mielonego pieprzu.
Składniki Odżywcze
Serving:
1
g
Kalorie:
122
kcal
Weglowodany:
1.3
g
Białko:
12
g
Tłuszcz:
8
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!