Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Jajka faszerowane śledziem przepis
Wypieki Beaty
Przepis na bardzo smaczne i do tego świetnie się prezentujące jajka, które są faszerowane śledziem.
4.50
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
10
minut
minut
Czas całkowity
25
minut
minut
Danie
Przekąska
,
Wielkanoc
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
8
Kalorie
122
kcal
Składniki
składniki na jajka faszerowane śledziami
8
jajek
(ugotowanych na twardo)
około 100
g
fileta ze śledzia
około 180
g
twarożku naturalnego
4
łyżki
szczypiorku
(posiekanego )
sól i pieprz
(do smaku)
kiełki
(do podania)
Instrukcja
Jak zrobić jajka faszerowane śledziami
Jajka obierz, przekrój na pół i łyżeczką wyjmij żółtka.
8 jajek
Śledzia drobno posiekaj - im drobniej tym lepiej.
około 100 g fileta ze śledzia
Żółtka porządnie rozgnieć widelcem.
W misce wymieszaj razem żółtka, śledzia, twarożek i szczypiorek.
około 180 g twarożku naturalnego,
4 łyżki szczypiorku
Dopraw farsz do smaku solą i pieprzem.
sól i pieprz
Nałóż farsz do połówek jajek.
Posyp wierzch kiełkami oraz odrobiną grubo mielonego pieprzu.
kiełki
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
122
kcal
Weglowodany:
1.3
g
Białko:
12
g
Tłuszcz:
8
g
Słowa kluczowe
jajka faszerowane
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!