Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Ciasto bananowe z kruszonką
Wypieki Beaty
Przepis na proste ciasto bananowe z kruszonką.
4.67
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
Czas wykonania
50
minut
Czas całkowity
1
godz
10
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
16
Kalorie
300
kcal
Wyposażenie
Przepis na formę o wielkości 24/24 cm.
Składniki
ciasto:
3
banany
dojrzałe
200
g
cukru
szklanka
2
jajka
rozmiar L
110
g
oleju
1
łyżeczka
ekstraktu z wanilii
1
szklanka
mleka
300
g
mąki
2 szklanki
3
łyżeczki
proszku do pieczenia
kruszonka:
100
g
masła
rozpuszczonego
150
g
mąki
1 szklanka
60
g
cukru
trochę ponad 1/3 szklanki
Instrukcja
Banany rozgnieć widelcem, dodaj do nich cukier, jajka, olej, mleko i wanilię - zmiksuj do połączenia składników.
3 banany,
2 jajka,
110 g oleju,
1 szklanka mleka,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do mokrych składników - wymieszaj.
300 g mąki,
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Rozpuszczone masło zmieszaj z mąką i cukrem tak aby utworzyły kruszonkę.
100 g masła,
150 g mąki,
60 g cukru
Formę do pieczenia o wielkości 24/24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Przelej do niej ciasto.
Wierzch posyp kruszonką.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez 40-50 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
300
kcal
Weglowodany:
42
g
Białko:
4.7
g
Tłuszcz:
13
g
Błonnik:
1
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!