Banany obierz ze skórki, pokrój w plastry, a następnie rozgnieć porządnie widelcem.
3 banany
Dodaj do bananów miód, olej i jajka - zmiksuj.
170 ml oleju, 200 g miodu, 3 jajka
Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika.
300 g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka gorzkiego kakao, 3 łyżeczki przyprawy do piernika
Dodaj suche składniki do mokrych w kilku porcjach - po każdej dokładnie zmiksuj.
Przełóż ciasto do długiej formy keksowej - moja miała 30 cm długości i 11 szerokości.
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około godzinę - do suchego patyczka.
Czekoladę połam na kawałki, dodaj do niej masło i rozpuść razem w kąpieli wodnej albo w mikrofalówce (wtedy podgrzewaj czekoladę po 15 sekund, mieszaj i znowu podgrzewaj - aż czekolada będzie miała idealną konsystencję).