Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Pasta z buraka i fety przepis
Wypieki Beaty
Lekka pasta z buraków idealna na kanapki albo do świeżych warzyw.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas całkowity
15
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
4
Kalorie
97
kcal
Składniki
składniki na pastę z buraków i fety
około 250
g
buraczków
(ugotowanych lub upieczonych )
1
łyżka
soku z cytryny
100
g
sera feta
sól i pieprz
( do smaku)
łyżka
oliwy
Instrukcja
Jak zrobić pastę z buraków i sera feta
Buraczki zmiksuj blenderem na krem razem z resztą składników.
około 250 g buraczków,
1 łyżka soku z cytryny,
100 g sera feta,
łyżka oliwy
Dopraw do smaku solą i pieprzem - możesz też dać czosnek.
sól i pieprz
Nałóż do miseczki, posyp odrobiną rozkruszonej fety i polej odrobiną oliwy.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
97
kcal
Weglowodany:
6
g
Białko:
5
g
Tłuszcz:
6
g
Błonnik:
1.4
g
Słowa kluczowe
pasta buraczkowa
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!